NASA показало, який вигляд матиме космічна станція на орбіті Місяця (відео)

ATinformТехно 08.07.2024 в 20:16283Обсудить
NASA показало, який вигляд матиме космічна станція на орбіті Місяця (відео)
Фото: NASA
Очікується, що перші астронавти відвідають станцію у 2028 році

NASA показало, який вигляд матиме космічна станція на орбіті Місяця. Про це повідомляє Space.

Станція Gateway, на відміну від МКС, не призначена для постійного перебування астронавтів. Нова станція буде транспортним вузлом для переміщення між Землею та Місяцем. Очікується, що перші астронавти відвідають станцію у 2028 році. 

Розробкою компонентів Gateway займаються інженери NASA,ESA, а також космічні агентства Канади, Японії та Об'єднаних Арабських Еміратів. Якщо проєкт буде реалізовано за планом, станція Gateway складатиметься з кількох модулів.

Основним елементом станції стане модуль HALO, який використовуватиметься астронавтами для проживання та як логістичний вузол під час їхнього переміщення між Землею та Місяцем. HALO також буде командним і комунікаційним центром станції. В ньому встановлять обладнання, що дозволить станції функціонувати автономно, коли на борту немає астронавтів. У цьому модулі також розмістять наукові проєкти.

На модулі HALO буде встановлено роботизований маніпулятор Canadarm3, наступник аналогічного пристрою на МКС. Canadarm3 зможе виконувати сервісне обслуговування та ремонт станції в автономному режимі.

На одному кінці модуля HALO буде встановлено компонент PPE, що забезпечуватиме станцію енергією за допомогою сонячних панелей. На іншому кінці модуля HALO буде циліндричний модуль I-Hab, що виконуватиме функцію додаткового житлового відсіку для астронавтів.

У ньому зможуть одночасно перебувати чотири людини, з доступом до кухні, спальних місць та невеликого спортзалу. У цьому модулі також буде шлюзовий відсік для виходу у відкритий космос. Планується, що модуль I-Hab буде приєднаний до HALO у 2028 році.

Ще один модуль станції, названий Lunar View, використовуватиметься для зберігання різного обладнання та палива. Його планують встановити у 2030 році.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

08.07.2024 в 20:16
0.0 из 5 // 0 місяць, орбіта, NASA, космічна станція
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.