Північна Корея пригрозила завдати удару по авіаносцю США

ATinformМир 13.10.2023 в 13:46231Обсудить
Північна Корея пригрозила завдати удару по авіаносцю США
Фото: Getty Images
Напередодні USS Ronald Reagan прибув на військово-морську базу у південнокорейському Пусані.

Північна Корея пригрозила завдати удару по стратегічних об'єктах США, розгорнутих на Корейському півострові, у відповідь на появу в порту Пусан американського авіаносця USS Ronald Reagan. Про це 13 жовтня повідомило агентство Yonhap.

"Наш найпотужніший і негайний перший удар буде завдано навіть по основних базах США на Корейському півострові і навколо нього, не кажучи вже про засоби "розширеного стримування", що використовуються США як "психотропна речовина" для своїх сателітів", - йдеться у заяві Пхеньяна, опублікованій Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК). 

Військовий корабель прибув до Південної Кореї 12 жовтня після тристоронніх військово-морських навчань за участю США, Південної Кореї та Японії. Візит авіаносної ударної групи є частиною зобов’язань Вашингтона щодо подальшого зміцнення "регулярної видимості" стратегічних активів на півострові.

У КНДР попередили, що "величезні стратегічні кошти США зайшли в надто небезпечну акваторію".

"Безперервне перекидання США різних ядерних стратегічних засобів на Корейський півострів, де існує постійна ймовірність військового зіткнення, (...) є відкритою військовою провокацією, що призводить до незворотного катастрофічного стану", - наголосили в Пхеньяні.

Північна Корея також нагадала, що її ядерна доктрина дозволяє застосовувати превентивне використання ядерної зброї, якщо вона вважає, що ядерна атака проти неї неминуча.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

13.10.2023 в 13:46
0.0 из 5 // 0 авіаносець, Північна Корея, США
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.