Понад три тисячі дерев і два мільйони квітів було висаджено у Києві з початку 2024 року

Понад три тисячі дерев і два мільйони квітів було висаджено у Києві з початку 2024 року
Фото: Київзеленбуд
Також у столиці облаштували квітники за мотивами робіт українських художників

З початку 2024 року у Києві висадили понад три тисячі дерев, 30 тисяч кущів і майже два мільйони квітів. Також у столиці вже 17 локацій є декоративними луками. Про це повідомив голова Київзеленбуду Юрій Бахмат.

За його словами, серед дерев озеленювачі надали перевагу кленам, тополям, липам та платанам, які добре ростуть в умовах міста.

Також у 2023 році вперше розпочали збільшення біорізноманіття в столиці. Йдеться про ділянки без скошування трави та декоративні луки. Нині вже квітнуть 17 локацій з декоративними луками в кожному районі міста та 39 локацій, де вирішили не скошувати траву.

Юрій Бахмат також повідомив, що одним збільшенням біорізноманіття не обійшлось. У столиці також встановлюють екологічні парклети з елементами озеленення, розробляють дощові садки та проводять капітальні ремонти парків та зелених зон за всіма вимогами безбар'єрності.

"Для чого ми це робимо? Бо хочемо повернути тротуари киянам та створити зручні зелені куточки для відпочинку", – додав голова Київзеленбуду.

Також у цьому році у кожному районі столиці облаштували тематичні квітники, створені за мотивами робіт українських художників. Наприклад, у Солом’янському районі створили квіткове панно за мотивами картини Тараса Шевченка "Катерина", у Шевченківському районі, на Майдані Незалежності, — за мотивами картини української художниці Соні Делоне "Ритм".

За словами Юрія Бахмата, квіти для композицій були вирощені власними силами та у власних теплицях районних комунальних підприємств зеленого господарства. Серед видів рослин в основному це бегонія, сальвія, чорнобривці, агератум, колеус та інші.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

18.06.2024 в 20:18
0.0 из 5 // 0 квіти, київ, дерева
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.